U organizaciji  “Aikido Association Fujiyama”  07. i 08. marta 2015. godine u Beogradu održan je AIKIDO SEMINAR

sensei Pascal Guillemin 5. Dan Aikikai (Cercle Tissier)

Početkom marta tekuće 2015. imali smo čast i priliku da ugostimo majstora Pascal Guillemin. Priliku da vežbaju sa njim imali su aikidoke iz Beograda, Subotice, Sremske Mitrovice kao i iz Mađarske i Francuske, te sa punim pravom možemo seminaru dodati epitet “internacionalni”. Seminar je protekao u izvanrednoj atmosferi koja se osetila i na zajedničkoj večeri koja je organizovana za učesnike seminara.

Na samom seminaru pažnja je bila usmerena na rad sa štapom, i na sistematizaciji upotrebe štapa u izvođenju telesnih tehnika.

Obostrano je izražena želja da se sa ovom praksom nastavi u bliskoj budućnosti, i sa velikim entuzijazmom gledamo u napred ka idućem okupljanju.

Neposredno posle seminara, Pascal Guillemin sensei promovisan je u 6. Dan Aikikai i Aikido Friends Serbia mu čestita na unapređenju, i želi mu puno uspeha i prosperiteta u daljem razvijanju.

Merci beaucoup Pascal sensei

 

O instruktoru:  Pascal Guillemin

Pascal Guillemin je otkrio aikido 1987. u svojoj 15-oj godini starosti, a intenzivno praktikuje sa renomiranim Christian Tissier sensei. Pratio je Tissier širom Evrope kao njegov uchi deshi, a onda i kao asistent, a dobio je 5. dan sa 33 godine. Za to vreme, Pascal je obogatio svoju praksu proučavajući Tajlandski boks u čuvenoj Sijam bokserskoj školi tri godine, kao i brazilsku JuJutsu dve godine.

Pascal Guillemin je predavao na Cercle Tissier već sa 19 godina, a redovno vodi radionice u Francuskoj i inostranstvu . On takođe predaje aikido u zatvoru osuđenima na duži vremenski period, u okruženju u kojem Aikido igra važnu ulogu, u psihičkom i fizičkom razvoju.

Konačno, on je kompletirao svoje iskustvo kao aikidoka putem bioskopa, koreografije borilačkih scena, obuke glumaca, a ponekad se i sam pojavljuje u filmovima (Poslednji samuraj, Babilon AD … ).